MALZEMELER
1,5 kg ham incir1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
*Soyulmuş incileri tencerede kaynattığınız suya atın ve 6-7 dakika haşlayın.
*Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu kaba alıp 4-5dakika bekletin.
*Bu esnada tekrar temiz su kaynatın.
*Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın.
*4-5 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın.
*Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin.
*Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.
*Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın.
*Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun.
*Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu kaba alıp 4-5dakika bekletin.
*Bu esnada tekrar temiz su kaynatın.
*Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın.
*4-5 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın.
*Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin.
*Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.
*Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın.
*Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun.
TARİFİMİZ BURDA..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder